זמן קריאה: 3 דקות

שאלות ותשובות למאדה המתחיל

  1. ש: כמה חומר צריך לשים?

ת: תלוי במכשיר האידוי שברשותכם, לכל מכשיר אידוי יש תא בגודל שונה והוראות יצרן שונות, ישנם מכשירי אידוי שהתא שלהם מכיל כמות חומר מסויימת והמכשיר מתפקד מצויין בכמות קטנה בינונית או גדולה ויש כאלו שרלוונטים לכמות מסויימת. לרוב מכשירי האידוי יש תא בגודל 0.2-0.3 גרם.

2.  ש: באיזה טמפרטורה מומלץ לאדות קנאביס?

ת: טמפ’ האידוי המומלצת היא בטווח 170-210 מעלות צלסיוס. למרות זאת – הטווח בו החומרים הפעילים בקנאביס מתאדה הוא בין 125-220 מעלות צלסיוס. 
בטמפרטורות הגבוהות משתחררים יותר קניבינואידים – הם אלו שאחראיים בעיקר על “הסטלה” בעוד שבטמפרטורות נמוכות יותר נקבל בעיקר טרפינים שהם אחראיים בעיקר על הטעם והריח של הקנאביס. הטרפינים משפיעים על ויסות ההשפעה של הקניבינאוידים ויש בינהם מערכת יחסים מורכבת – לעוד מידע בנושא זה קראו על אפקט הפמליה.

על מנת למצות באופן מיטבי את הקנאביס יש לעבור בכמה שיותר טווחי טמפרטורה עד שמגיעים לטמפ’ המקסימלית – בכל זאת לכל אחד יש העדפות שונות לסשן שלו ויש מגוון דרכים וטמפרטורות אהובות שמספקות לנו אפקטים שונים – וזה הרבה מהכיף שבאידוי.

3.  ש: איך לוקחים שאיפה ממכשיר האידוי? 

ת: השאיפה במכשיר אידוי היא שונה לגמרי משאיפת ג’ויינט, באנג או פייפ. לכל מכשיר אידוי יש זרימת אוויר שונה ולכן עוצמת השאיפה תיהיה שונה, ברוב המכשירים תצטרכו לקחת שאיפה ארוכה יותר מאשר ג’ויינט. אל דאגה אתם תלמדו מהר.

4. ש: מתי להפסיק לאדות? איך אדע שהסשן נגמר? 

ת: הסשן נגמר כשאתה בוחר שהוא יגמר או כאשר נגמרים האדים.

כשנגמרים האדים בטמפ’ מסויימת אפשר לעלות לטמפרטורה יותר גבוהה ולראות האם ישנם אדים עדיין, עד שגם זה יגמר. הבחירה מתי לסיים סשן היא אינדיבידואלית על פי הסטלה הרצויה והטעמים שאתם בוחרים להנות מהם.

5.  ש: מה אפשר לאדות חוץ מפרחי קנאביס?
ת: אפשר לאדות גם חשיש וקיף (טריכומות) כמעט בכל מכשיר למרות שלפעמים יהיה צורך בטיפול מיוחד או ציוד נוסף על מנת להגיע למיצוי טוב ולא ללכלך את מכשיר האידוי שלכם. אם ניתן, רצוי להשתמש בקפסולה ולפורר את החשיש/קיף בין שתי שכבות קנאביס גרוס. מיצויים שמנוניים במיוחד כמו BHO מסובכים יותר לאידוי במכשיר שמיועד רק לפרחים.

6. ש: מדוע לא רואים שיוצא עשן?
ת: פשוט מאוד – כי לא יוצא עשן  בסרטוני יוטיוב רואים לרוב את האדים באוויר אך מדובר על שילוב של תאורה מתאימה וחדר חשוך על מנת להדגיש את הכמות שיוצאת. תוכלו לנסות לנשוף את האדים לעבר מקור אור בחדר חשוך כדי להיווכח שהם אכן שם.

בנוסף לכך אדים שיוצאים החוצה הם בעצם אדים שלא נספגו בגוף ולכן כמות האדים שנראה היא לא בהכרח אינדיקציה לעוצמת הסטלה, למרות זאת בדרך כלל מכשירי אידוי חזקים יוציאו גם הרבה אדים בנשיפה.

7. ש: מתי לנקות את המכשיר?
ת: מומלץ להוציא את ה ABV ממכשיר האידוי בתום כל סשן בכדי להקל על ניקוי המכשיר/תנור. בנוגע לאופן ותדירות ניקוי יסודי – כל מכשיר שונה מהשני אך רצוי להיות עירניים לירידה בביצועים שמרמזת שהגיע זמן ניקוי המכשיר, עם הניסיון בדרך כלל מבינים מתי הגיע העת לנקות, כמובן שזה משתנה לפי הצריכה שלכם.

8. ש: מה לעשות עם החומר המאודה (ABV) ?

ת: בשריפה החומר נשרף מן הסתם אך באידוי אנו נשאר עם חומר מאודה, ניתן לזרוק אותו אך הרבה יותר מומלץ לאגור אותו מהסיבה שהABV (Already Been Vaped) מרכיב בתוכו עוד אחוזים מועטים של חומרים פעילים, ניתן להשתמש בו מחדש בכמה דרכים שונות. 
יש כאלו שמשתמשים בABV כתוסף לג’וינט – אנחנו לא ממליצים לעשן ג’וינטים בכלל.
מה שכן מומלץ מאד זה להכין אכילים בעזרת ABV, מנה התחלתית מומלצת היא 3 גרם, אז תתחילו לאסוף! 

במידה שיש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים להתייעץ בקהילה שלנו !

הכל על אידוי קנאביס – 972Vape

אידוי קנאביס - שאלות ותשובות למתחילים