כשאנחנו בוחרים באנג לאידוי אנחנו צריכים לשים לב לכמה דברים:
1.שיווי משקל- מאדים יכולים ליהיות דבר כבד ולהגיע לכמה מאות גרמים. באנג שנופל לצד והמים נשפכים, אולי אפילו המאדה נהרס, זה דבר שאף אחד מאיתנו לא רוצה שיקרה. בשביל למנוע את זה, נבחר באנגים שהכניסה היא במרכז הבאנג ככה הסיכוי שהוא ייפול קטן. חשוב מאוד להוסיף שכדאי להשתמש בבאנגים שהכניסה היא אנכית, אם הכניסה בזווית המשקל של המאדה יפוזר בצורה לא אחידה על המתאם לבאנג, וזה עלול לשבור את המתאם.
2. ייציבות- הדבר הכי מבאס בבאנג זה הצורך כל הזמן לשים לב איפה שמת אותו, לוודאות שאף אחד לא נוגע בו בטעות ומפיל אותו, ולכן באנגים עם בסיס רחב, שהם יציבים יותר, יהיו הבחירה הטובה יותר.
3. נפח הבאנג- לכל אחד מאיתנו יש העדפה לנפח הבאנג, הביצועים והטכניקה באידוי מושפעים רבות מסוג הבאנג והנפח שלו. אבל באנג בנפח בינוני הוא תמיד בחירה בטוחה, לא קיצוני לאף צד, לא גדול מדיי ודורש ריאות חזקות או קטן מדיי ומטריד, בדיוק באמצע.
4. גודל הכניסה- מאדים משתמשים בחיבורים של 10,14 ו18מ"מ, חלק מהמתאמים לבאנגים של המאדים מתאימים לשלושת הגדלים אבל רובם לא ולכן חשוב לדעת איזה גודל של כניסה צריך, והאם זה זכר/נקבה. כיום רוב המאדים משתמשים בכניסה של 18ממ, קצרה- 18/19, או ארוכה 18/22. בגלל שמתאם מ18ממ ל14ממ הוא קטן ונוח, בזמן שמתאם הפוך הוא גדול ויאריך את המאדה. ובגלל שחיבור 18ממ קצר יכנס לחיבור 18ממ ארוך בצורה טובה ולא ההפך, תמיד נעדיף באנג עם כניסה 18ממ ארוך נקבה- הכי אוניברסלי, והכי הרבה סיכויים שהמאדה שנקנה ישתמש בכניסה הזו.
5. תוספים- להרבה באנגים אפשר להוסיף מגוון חלקים. אפשר להוסיף אש קאצ'ר או מסנן נוסף שייתן קירור נוסף לאדים(צריך לשים לב שהבאנג מספיק יציב בשביל זה), צינור עם מתאם מתאים שיאפשר לך להניח את הבאנג בצד ולשאוף מהצינור ותוספות שונות, תחקרו בעצמכם!