Greenjoker
Latest posts by Greenjoker (see all)
זמן קריאה: 4 דקות

האם החזקת האדים/עשן בריאות ליותר זמן תורמת לסטלה?

יש אסכולה בתרבות של עישון קאנביס, שטוענת שאם שואפים את העשן מג'וינט או אדים ממכשיר אידוי של קנאביס ועוצרים את הנשימה, ההשפעה תהיה חזקה יותר.
החלטתי לבדוק האם זה באמת כך? או שזה רק מיתוס המבוסס על חוויה סובייקטיבית של מישהו ורצון להאמין בזה? האם יש ראיות אובייקטיביות בצורת מחקר לאמירה זו? נבין ונענה על שאלות במאמר זה.


איך הנשימה עובדת

במהלך השאיפה, אוויר נכנס לריאות מהאף (מהפה בחלק מהמקרים), שם הוא מנוקה מראש מזיהומים במערכות שונות של הגוף, נרטב ומתחמם. דרך הגרון וקנה הנשימה, האוויר חודר לתוך נֹאדִית הריאתי.
שינוי האוויר מסופק על ידי שרירי הנשימה השואפים (שואבים אוויר לריאות) ונושפים (מוציאים אוויר מהריאות). דרך הממברנה של נֹאדִית מתרחש חילופי גזים בין אוויר אטמוספרי לדם במחזור הדם. יתר על כן, הדם, המועשר בחמצן, חוזר ללב, משם הוא נישא דרך העורקים לכל האיברים והרקמות של הגוף.
מחקר שחקר את מהירות ספיגת הקנבינואיד THC גילה כי הספיגה שלו בגוף קורת באותו אופן כמו חמצן, מחקרים הראו כי 95% מה-THC נספג תוך 3-5 שניות בשאיפה.
בשנת 1989 נערך מחקר על מעשנים שעצרו את נשימתם למשך 10-15 שניות לאחר שאיפה תוך כדי עישון קאנביס לספיגה טובה יותר של THC. החוקרים ביקשו מהנבדקים לעצור את נשימתם עם עשן בריאות למשך 0, 10 ו-20 שניות.

"תוצאות המחקר תומכות ביתרונות של עישון מבוקר ותומכות בתפיסה שנפח שאיפה מצטבר משפיע באופן שיטתי על השפעות ביולוגיות והשפעות סובייקטיביות, אך מאתגרות את התפיסה הרווחת שעצירת נשימה ממושכת עם עשן מריחואנה משפרת את ההשפעות הסובייקטיביות הקלאסיות." אומר ג'יי אזורלוס מהמחלקה לפסיכיאטריה ומדעי ההתנהגות, בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

מערכת הנשימה

המחקר אכן מצא הבדל בין החזקת הנשימה למשך 0 ל-10 שניות, אך אין הבדל בין החזקה של 10 ל-20 שניות.
עם זאת, מחקר אחר מצא שיעור גבוה יותר של ספיגה של פחמן חד חמצני בעת שאיפה עם עשן מריחואנה. למעשה, מתרחשת הרעלת פחמן חד חמצני, שתסמיניה הם כאבי ראש, בחילות, קוצר נשימה, סחרחורת ובלבול. ריכוז גבוה מידיי של פחמן חד חמצני מוביל למוות מיידי. נמוך – גורם לתסמינים דמויי שפעת ולרוב קשה לזהות אותו.
מחקר רביעי מצא משקעי שרף מוגזמים על רקמת הריאה בשאיפה עם עשן. שרפים השוקעים בריאות מפריעים לניקוי הטבעי שלהם מליחה, אבק ופחמן דו חמצני, מה שמוביל להפרעות הרסניות ברקמות הריאה, אובדן גמישות וירידה בייעלות של ספיגת החמצן .
בהתבסס על ארבעת המחקרים הנ"ל, ניתן להסיק את המסקנה הראשונה שלעצירת הנשימה עם עשן/אדים בריאות אין השפעה גדולה יותר של קאנביס, אלא פגיע בבריאות הריאות והגוף בכללותו בדרך זו או אחרת.
מעשנים/מאדים מנוסים יגנו על חווית עצירת הנשימה שלהם, בטענה שזה מגביר את האפקט אולי הם מבלבלים עלייה בהשפעה עם רעב חמצן ורוויה מוגזמת של הגוף עם פחמן דו חמצני, המתבטא בצורה של סחרחורת ותחושת קלה של נימול בגפיים.
שיפור היעילות
כיצד להגביר את יעילות ספיגת הקנבינואידים על ידי הריאות מבלי לפגוע בגוף?
יש דרך יעילה יותר מאשר לעצור את הנשימה – שאיפה איטית עם נשימה סרעפתית במקום נשימה בחזה ואותה נשיפה איטית. אם אתה מודד את הזמן שבמהלכו מתבצעת שאיפה ונשיפה חלקה, זה יהיה בין 10-14 שניות. זמן זה מספיק כדי שהקנבינואידים ייספגו במלואם בריאות. יחד עם זאת, רעב בחמצן, הרעלת פחמן חד חמצני ומשקעי שרף מוגזמים על רקמות הריאה אינם נכללים בטווח הזמנים הנ"ל.

כדי למצות את מלוא הפוטנציאל של הצמח כבר הומצאו מכשירים ושיטות.
מבין המכשירים מדובר במכשירי אידוי על כל צורתם ושימושם, לרוב המחוממים לטמפרטורה הרצויה כדי לשחרר קנבינואידים בצורת אדים(קיטור). התוצאה היא אדים רכים ונקים יותר ללא חומרים מסרטנים עם טווח השפעה גדול יותר ויעל יותר או באנגים עם קרח או מים קרים להורדת חום האדים או העשן והגדלת הנפח שאותו מכניסים לריאות.
לסיכום
במאמר, אני מציג את העובדות הנתמכות במחקר, על הפרכת היעילות של עצירת נשימה עם עשן/אדים בריאות כדי להגביר את ההשפעה, כמו גם עובדות על ההשלכות של פעולה כזו.
עיכוב או לא – זה תלוי בכם. הבריאות שלכם שייכת רק לכם.
כן, נותרה השאלה: אם עצירת הנשימה אינה מגבירה את ההשפעה, אז מדוע האמירה הזו עדיין חיה בחברה של מעשני/מאדי הקאנביס? כנראה בגלל שהקאנביס הופלל כבר מזה זמן רב ורק בשני העשורים האחרונים, הודות ללגליזציה ומדיקלזציה, זכו מדענים וחוקרים לחקור במלואו את הקנאביס והשפעתו על הגוף.
לבסוף, אני רוצה לעודד אותכם לחשוב בצורה ביקורתית. לכל פעולה יש משמעות או מטרה סופית. מעשן קאנביס עוצר את נשימתו כדי לשפר את האפקט. אם הוא עושה את זה, זה אומר שהוא לא מרוצה מאיכות ההשפעה, או שהוא פשוט רודף אחרי משהו טוב יותר.
לפני שאתם מעמידים את גופכם במבחן של עלייה בהשפעה בגלל עצירת הנשימה והחזקת האדים /עשן, חשבו בביקורתיות, העריכו את מצבכם, אולי עצירת נשימתכם לא תפתור את הבעיה עם השפעה לא מספקת? אולי בעיית חוסר שביעות הרצון נמצאת במקום אחר? ואתם יכולים לפתור את זה בדרך אחרת

 האתר אינו מעודד צריכת קנאביס בכלל ובקרב קטינים בפרט, הגלישה באתר מותרת מגיל 21+. 
 

האתר מוצפן ומחזיק תעודת SSL.